Μενού Κλείσιμο

INSPIRE PROJECT 2018 / FACE THE STRANGE – ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ INSPIRE 2018

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Inspire Project είναι η νέα έκδοση του προηγούμενου Inspire – Εικαστικού Φεστιβάλ Τεχνών Θεσσαλονίκης, το οποίο διοργανώθηκε για τρία συναπτά έτη (2012-2014) από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η διοργάνωση του φεστιβάλ υπήρξε ένα εκτεταμένο εργαστήριο για εκατοντάδες νέους καλλιτέχνες, με επικεφαλής διακεκριμένους καλλιτέχνες από την Ευρώπη. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (EΤΠΑ).

Για το 2017 και μέχρι το 2019, η νέα διοργάνωση, με τίτλο Inspire Project”, θα απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες και κοινό, προκειμένου να προωθήσει τον σύγχρονο τρόπο παραγωγής έργων μέσα στο εργαστήριο.

Ο Christopher Makos (1948, USA), μαζί με τον Paul Solberg (1969, USA), ήταν οι φετινοί προσκεκλημένοι του Inspire Project, οι οποίοι «ενέπνευσαν» το εργαστήριο και καθοδήγησαν την παραγωγική διαδικασία του.

Έργα του Christopher Makos μεταδίδουν την ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης των δεκαετιών ’70 και ’80, ενώ πρόσφατα έργα του καλλιτεχνικού δίδυμου The Hilton Brothers (Christopher Makos & Paul Solberg) γίνονται η γέφυρα με το καλλιτεχνικό παρόν των νέων δημιουργών.

 

INSPIRE PRIZE

Ένας θεσμός του “Inspire Project” είναι το “Βραβείο Inspire / Ιnspire Prize”. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000€ και θα αποδοθεί σε έναν καλλιτέχνη, του οποίου η δουλειά, που θα έχει ήδη παραχθεί στο πλαίσιο εργαστηρίου ή residency ανά τον κόσμο, διακρίνεται για τη σύλληψη, την πρωτοτυπία, τον προβληματισμό και την εφαρμογή του. Το “Βραβείο Inspireθα απονεμηθεί για δεύτερη φορά τον Φεβρουάριο του 2019.

Οι υποψήφιοι για το “Βραβείο Inspire / Ιnspire Prizeμπορούν να είναι καλλιτέχνες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων που δεν θα συμμετέχουν στο εργαστήριο του Inspire Project 2017. Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν στο mmcart@mmca.org.gr με την ένδειξη “Βραβείο Inspire”.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο ΙNSPIRE PRIZE

Οι αιτήσεις των υποψήφιων συμμετεχόντων πρέπει να περιλαμβάνουν:

  1. φόρμα συμμετοχής: Η φόρμα βρίσκεται παρακάτω στο έγγραφο και είναι διαθέσιμη online στην ιστοσελίδα www.mmca.gr.
  2. Οπτικό υλικό του έργου του καλλιτέχνη που προτείνεται για το βραβείο Inspire: έως δέκα (10) φωτογραφίες του έργου σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή μεγέθους Α4. Προαιρετικά, οι καλλιτέχνες μπορούν επίσης να υποβάλουν και portfolio για το συγκεκριμένο έργο σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

* Οι αιτήσεις παραδίδονται έως τις 19 Φεβρουαρίου 2019 στο MOMusΜουσείο Σύγχρονης Τέχνης (πρώην Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) ή αποστέλλονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση:

MOMus – ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (πρώην Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)

Εγνατία 154 (εντός ΔΕΘ)

546 23 Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310240002

Με την ένδειξη «Inspire Prize 2018».

Εναλλακτικά, αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση mmcart@mmca.org.gr, με την ένδειξη «Inspire Prize 2018»

 

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για το Inspire Prize

ΟΝΟΜΑ
ΕΠΙΘΕΤΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΚΙΝΗΤΟ
EMAIL ADDRESS
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΣΠΟΥΔΕΣ
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΕΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

ΙΔΡΥΜΑ / ΦΟΡΕΑΣ

RESIDENCY

(Έτος, Τίτλος, Τόπος, Οργανισμός)

 

Προϋπολογισμός έργου (δαπάνες & έξοδα παραγωγής)  

 

 

 

 

 

**

– Οι φάκελοι των υποψηφίων δεν επιστρέφονται, παρά μόνο αν ζητηθούν από τους ίδιους.

– Η επιτροπή επιλογής των υποψηφίων συμμετεχόντων θα εξετάσει τους φακέλους και θα αξιολογήσει τη συμβατότητά τους προς το ύφος και το περιεχόμενο του Inspire Prize 2018, χωρίς να υποχρεούται να δικαιολογήσει δημοσίως τις επιλογές της. Το όνομα του βραβευμένου καλλιτέχνη θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του μουσείου, στον τύπο και η απονομή θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή στις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2310240002 (κ. Κατερίνα Σύρογλου, Επιμελήτρια Inspire Project), mmcart@mmca.org.gr