Μενού Κλείσιμο

Am I That Name Or That Image?

Πώς ορίζεται ο σημερινός άνθρωπος; Από το όνομα που του έχει δώσει η οικογένειά του, την καταγωγή, το επάγγελμα, το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την κοινωνική τάξη, τη θρησκεία, την εθνικότητα, τη μνήμη, ή μήπως όλες αυτές οι ιδιότητες αναθεωρούνται και γίνονται αντικείμενο νέας επεξεργασίας στο πλαίσιο των εικόνων που προσλαμβάνουμε ή κατασκευάζουμε οι ίδιοι για τον εαυτό μας στα κοινωνικά δίκτυα; Και πόσο «πραγματικός» είναι ο ψηφιακός μας εαυτός; Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση “Am I that Name, or That Image?” σχολιάζουν κριτικά μέσα από το έργο τους την αθώα βεβαιότητα ότι υφίστανται σαφείς διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην ύπαρξη και την επινόησή της, τη ρεαλιστική αναπαράσταση και την πλαστοπροσωπία.

Τα έργα της έκθεσης προέρχονται στην πλειονότητά τους από τις συλλογές των μουσείων που συγκρότησαν την πλατφόρμα του MOMus ή έχουν παρουσιαστεί στη Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Συραγώ Τσιάρα

Βοηθοί Επιμελήτριες: Δόμνα Γούναρη, Ειρήνη Παπακωνσταντίνου

Διάρκεια: 27.09 – τέλη Οκτωβρίου

Διοργάνωση: MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών σε συνεργασία με το MoCA – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Σκοπίων

Χώρος: MoCA – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Σκοπίων

Εγκαίνια: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, 14.00 **Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10:00-18:00. Δευτέρα κλειστά. Το διάστημα 7-15.09, η είσοδος στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης καθημερινά γίνεται με το εισιτήριο εισόδου στο μουσείο, ενώ καθημερινά μετά τις 16:00 και Σάββατο-Κυριακή, με το εισιτήριο εισόδου στη ΔΕΘ.