Μενού Κλείσιμο

Εργαστήρια εικαστικών για ενήλικες στο MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Με νέο πρόγραμμα, επικεντρωμένο στις θεματικές που αγγίζει η 7η Biennale Σύγχρονης Τέχνης και με ειδικούς καλεσμένους, διεξάγεται ο 8ος συνεχόμενος κύκλος συναντήσεων του εργαστηρίου εικαστικών για ενήλικες, Adult Art στο MOMus Contemporary Art – MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης!

Το εργαστήριο ανταποκρίνεται στο αίτημα ενήλικου κοινού της πόλης για γνωριμία και εξοικείωση με τη σύγχρονη τέχνη, αλλά και βιωματική επαφή με την εικαστική πράξη.  Κάθε συνάντηση του Adult Art παρέχει θεωρητική γνωριμία με επιλεγμένα έργα των συλλογών του ΜΟΜus, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής σε εικαστικό εργαστήριο πάνω στις έννοιες, τις πρακτικές και το καλλιτεχνικό λεξιλόγιο των επιλεγμένων έργων. Ιστορίες καλλιτεχνών, προβολές έργων από συλλογές και μουσεία, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο, αφηγήματα λιγότερο γνωστά, στοιχεία ιστορίας και αισθητικής της τέχνης σε συνδυασμό με απτές καλλιτεχνικές πρακτικές τις οποίες οι συμμετέχοντες βιώνουν στην πράξη, συνθέτουν μία ολιστική γνωριμία με την πορεία της εικαστικής δημιουργίας σε όλα τα διαδοχικά βήματά της: από την αρχική ιδέα και την επιλογή της τεχνικής και των υλικών, ως την τελική δημιουργία του έργου και τον αναστοχασμό πάνω σε αυτό.

Τον τρέχοντα κύκλο που ξεκίνησε παράλληλα με την 7η Biennale Σύγχρονης Τέχνης, πλαισιώνουν ως έκτακτοι καλεσμένοι, ο εικαστικός και αναπληρωτής καθηγητής στην ΑΣΚΤ Παντελής Χανδρής, ο εικαστικός Άρης Κατσιλάκης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., η ιστορικός Τέχνης Μάγδα Κουμπαρέλου, καθώς και μέρος της ομάδας επιμέλειας της 7ης Biennale Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Κύκλος 10 συναντήσεων + 1 συνάντηση αναπλήρωσης

Διάρκεια συνάντησης: 4+ ώρες

Μέρες & Ώρες υλοποίησης: Σάββατο 11.30 -15:30 & Πέμπτη 17:00 – 21:00 (εάν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων)

Έναρξη συναντήσεων:  Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Κόστος συμμετοχής: 130€

Δηλώσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/MweEI90C3V19xf9s2

Σχεδιασμός – υλοποίηση:

Χριστίνα Μαβίνη, Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος, ΜΟΜus Contemporary

Χρήστος Κούντουρας, εικαστικός  

Πληροφορίες:

ΜΟΜus Contemporary Art

Τ: 2310 240 002, F: 2310 281567                                                                                            

Ε-mail: adultartmmca@gmail.com Δημόσια Ομάδα στο FB: https://www.facebook.com/groups/mmcartadult/